You are currently viewing P2015 Intake manifold flap position sensor

P2015 Intake manifold flap position sensor

Jonkin aikaa sitten moottorin vikavalo syttyi. Tämä oli ensimmäinen kerta missään omassa autossa kun tämä kaikkien tuntema valo syttyy. Onneksi itsellä on VCDS vikakoodi lukija jolla on helpotto selvittää mikä autoa vaivaa. Joten lukija kiinni ja vikalistaus esille.

Sitten vain googlettamaan mitä error koodista kerrotaan. Tämä virhe on aika yleinen ja siihen oli saatavilla edullinen korjaus.

Tilasin korjaus osan ebaystä. Osa lähti tulemaa kiinasta, eikä ole vieläkään saapunut (yli 2kk tilauksesta). Tilasin uuden osan ja varmistin että se tulee englannista. Englannista osa tulikin 1½ viikossa, joten pääsin asentamaan sitä.

Asennettaessa osaa vastaan tuli seuraava ongelma. Englannista tullut osa oli vääränmallinen. Huomasin sitten että osia on kahta eri mallista. Pienempi malli, joka sopii muoviselle imusarjalle. Isompi malli sopii alumiiniselle. Omani oli siis tarkoitettu muoviselle ja audissa tämä on alumiinista. Tällä kertaa ostin osan Facebook ryhmästä jotta sain sen nopeasti.

Lopultakin päästiin asentamaan osaa.

Asentaminen on helppohomma eikä kestä 10 minuuttia kauempaa. Poista moottorin suojamuovi ja katso missä imusarja on. Audi A4 B8 2.0TDI koneessa on koneen takapuolella. Poista pultti, ja laita korjauspalikka vivuston taakse. Vivusto oli itsellä hiukan liian takakenossa joten sitä piti käsin nostaa pystympään jotta korjauspalikka meni paikalle kunnolla.

Kun korjauspalikka on paikallaan laita imusarjan pultti takaisin paikalleen ja kiristä kaikki kunnolla.

Lopuksi nollataan vikakoodit.

Ja niin matka jatkuu ilman ikäviä valoja.