You are currently viewing Adventure Spec riding gears

Adventure spec ajovarusteet

2022 vuoden lopussa, minulla oli mahdollisuus hieman panostaa uusiin ajovarusteisiin. Olen käyttänyt Yoko jätkä 2 takkia ja housuja viimeiset kolmevuotta kesät talvet. Yokon varusteet ovat toimineet moitteettomasti, mutta ehkä olen markkinoin uhri tai se tunne että Adventure spec:in tuotteet ovat korkealaatuisia. Joka tapauksessa yksi tärkeimmistä syistä oli että tuotteet tehdään EU:n sisällä, eikä kiinassa tai siellä päin kuten nämä varusteet yleensä. Joten voisin olettaa näiden olevan kestäviä ja palveleva käytössä pitkään. Vertailun vuoksi olen 188 cm pitkä ja painan karvan alle 100kg. Vyötärö 107cm (jep pitäisi tiputtaa painoa ja hankkia sikspäkkiä...)

Supershirt

Odotin tätä tuotetta, koska olen ajanut aikaisemmin vain suojilla jotka ovat integroitu takkiin ja kuumina päivinä Yoko-takki on ollut liian kuuma, Lisäksi kaapista löytyy Leatt adventure suojaliivi, mutta se on todella massiivinen. Joten mielessä on pyörinyt ohut suojatakki, jota voisi käyttää hupparin tai muun takin alla. Kuten yleensä verkkokaupasta tilattaessa, kokojen tietäminen on aina vaikeaa koska tuotetta ei voi etukäteen sovittaa missään. Onneksi Adventure spec avasi sivun: real world sizes. Sivulta pystyin katsomaan mitä koko he itse käyttivät jos jos rinnan ympärys jne oli lähelle omaa kokoa.

Tilasin paidan koossa XL ja se tuntuu olevan melko täydellinen itselle. Jos jotain voisi parantaa voisin ottaa ehkä sentin pidemmät hihat tilanteisiin joissa käyttäisin peukalolenkkejä. Harvoin niitä kuitenkaan tulee käytettä, mutta kylmällä kelillä ihan näppärät kun kylmä ilma ei pääse suoraan iholle hanskan ja takin välistä.

Materiaali on todella joustavaa ja tuntuu mukavalta päällä. Yksi positiivinen puoli on pitkä selkäpuoli ja paita on muutenkin melko pitkä, joten jopa minulla pitkäselkäisellä, se toimii hienosti ja pysyy housuissa, vaikka konttaisi ja möyryäisi koko päivän.

Olen nyt käyttänyt tätä paitaa säännöllisesti sen ostamisesta lähtien, eikä aiheuta valittamisen aihetta kuin se että kun paita roikkui naulakosta niskalapusta, se meni rikki ja teki paitaan myös reiän. Joten ehkä parempi ripustaa se jollain muulla tavalla vain välttääksesi vastaavan.

Linesman jacket

Superpaidan lisäksi ostin Linesman-takin. Jälleen oli ongelmia oikean koon määrittämisessä. Pitkällisten mittailujen jälkeen hankin XL koon kuten Supershirtin kanssa. Kun sain takin, huomasin heti, että se ei ollut hyvä valinta. Vaikka se oli hyvä vyötäröltä ja rinnasta, se oli liian tiukka olkapäiltä ja apinan käsivarteni aiheuttivat sen, että hihat jäivät hieman liian lyhyeksi. Testasin takkia useaan otteeseen, mutta siltä se tuntui jopa takin omilla suojilla ja sama myös jos käytti pelkästään Supershirtiä.

Joten minun piti lähettää takki takaisin ja vaihtaa se 2XL kokoon. (Ensimmäisen tilauksen tilasin DHL Expressillä ja paketti tuli todella nopeasti. Kun vaihdoin takin toiseen kokoon, minulle lähetettiin uusi takki DPD:llä ja se oli todella hidasta. Takin saamiseen meni noin 2 viikkoa)

Joka tapauksessa 2XL takki tuli vihdoin ja se tuntui heti paljon paremmalta hartioista ja myös hihan pituus oli parempi mikä on tärkeää. Tietenkin ny sitten on hieman turhaa väljyyttä rinnassa ja mahan seudulla, mutta sen kanssa nyt voi aina elää. Mistä erityisesti tykkään tässä takissa on mahdollisuus ottaa hihat pois jos on oikein kuumapäivä. Luultavasti tulen sitä ominaisuutta käyttämään enemmänkin ensi kesänä, kun möyrii suolla tai muilla pienemmillä ja teknisimmillä urilla.

Linesman jacket issa on normaali sivu taskut ja rinnassa on kaksi ilmankierto räppänää kuten myös takana. Selkäpuolella on myös yksi iso koko selän levyinen tasku, joka on suunniteltu hihoja varten. Eli kun kuumuus iskee hihan irti ja laita ne taskuun. Sitten ajelut jatkuu paremmissa fiiliksissä.

Takki on tuulenpitävä, mutta ei täysin vedenpitävä. Webbisivuilla todetaan, että takki on splash proof eli roiskeenkestävä. Ajelin pienessä sateessakin ja ainakin sen takki piti ulkona. Eli siinä mielessä ihan hyvä ettei heti tarvi huolestua jos vähän vettä tihuttaa. Takki toimi ihan hyvin tuossa +10 keleissä ja varmaan hieman viileämpikin menee jos ei aja 80-90km/h isompia teitä.

Talvella tulee varmastikkin käytettyä Yokon varusteita, koska niihin saa toppavuoren kiinni ja itse en tykkää palella. Mutta tämä tulee olemaan takki mitä tulee käytettyä sitten keväästä syksyyn, kunhan lämpötilat taas nousevat.

Linesman pants

Aioin ostaa ensin Mongolia-housut, mutta muutaman sähköpostin vaihdon jälkeen mielimuuttui. Adventure spec kertoi, että nuo housut on tehty todella kuumiin olosuhteisiin eivätkä ehkä ole parhaat suomen oloihin. He kertoivat myös, että uudet Linesman pants housut ovat tulossa pian ja ne ovat hieman paremmat viileämpiin olosuhteisiin. Joten päätin jäädä odottelemaan niitä vaikka toimitusaika olikin hieman epäselvä siinä vaiheessa.

Kuukausi sitten odotus oli vihdoin ohi, kun housut tulivat saataville. Tässä tuli myös pyöriteltyä monta kertaa mikä olisi oikea koko. Vyötärön mittasin ja tosiaaan 107cm oli tulos. Tästä saadaan suoralla käännöksellä 42 tuumaa. Se olikin suurin koko mitä housuista myydään. Farkuissa tulee pidettyä kokoa 36, mutta toki ne ovat hieman tiukat eikä niissä viitsisi montaa päivää viettää putkee. Mittasin Yoko housusta vyötärön ympäryksen ja ne olivat aika tarkallee 107cm. Yokon housut myytiin vain koko merkinnällä XL joten niistä ei sinäänsä saanut apua tuuma koon ratkaisuksi. Lopulta Adventure spec:in uutiskirjeestä löytyi tieto, että he käyttävät pehmyt kokoja (vanity size) eli jos mittaus antaa kooksi 42 voit valita koon 40... Eli sillä sitten tilausta tekemään lahkeet otin pitkänä. Koko 40 oli itselle täydellinen eli siinä vyötärön ympärys on about 107 cm. Toivottavasti tästä on jollekkin apua kokoja miettiessä.

Ensimmäinen ajo oli vaarassa, koska sain flunssan enkä pystynyt käymään ajelemassa kolmeen viikkoon. Ajattelin että kohta tulee lunta enkä pääse testaamaan housuja ollenkaan. Onneksi tuli vielä yksi nättipäivä ennen pakkasia ja se pitikin heti hyödyntää. video ajoreissusta löytyy postauksen lopusta ja siinä on myös kommentteja vaatteista. Päivä oli joka tapauksessa melko mukava +8 ja aurinko paistoi, mutta tuuli oli todella kova. Huomasin heti tuuliseen ulkoimaan astuessa, että housut eivät ole tuulenpitävät. Joka tapauksessa halusin käyttää näitä, vaikka jalkojen välissä meinasi tulla kylmä siirtymillä. Ihan vain saadakseni fiilistä housuista ennen lumen tuloa.

Kun pääsin pois isommilta teiltä, pienemmille teille ja urille metsään housut olivat kuin kotonaan. Ne ovat erittäin joustavat ja mukavat jalassa. Tuntuu melkein kun ei olisi mitään jalassa. Kun polvistuu tai pyörii muuten vaan maassa, housut eivät tipu vaan pysyvät paikallaan ja kangas joustaa ilman, että tuntuisi mitään rajoituksia tekemiseen.

Housut toimivat varmasti parhaiten keväästä - syksyyn kun lämpötilat ovat siellä 10 asteen yläpuolella. Talvella tulen käyttämään Yokon housuja koska niihin saa sisävuoren ja ne ovat veden ja tuulenpitävät. Kun kelit lämpenevät niin Linesman housut tulevat olemaan valintani.

Single Trail Jacket

Kuten aikaisemmin mainitsin Linesman Takki ei ole vedenpitävä joten jos haluat pysyä kuivana niin tarvitset Single Trail takin Linesman takin päälle. Single Trail takissa on isot ilmastointi räppänät sivuilla, jotka voi vetoketjulla avata tai sulkea tarpeen mukaan. Takista löytyy myös huppu jonka voi pistää kypärän sisään estämään veden valuminen niskasta sisään. Muuten takki on melkoisen simppeli ja kevyt. Mitoitus toimii hyvin Linesman takin päälle ja esim kaula ei ahdista vaikka on kaksi takkia päällekkäin.

Takin tilaaminen oli aika suoraviivainen operaatio sen jälkeen kun yksi takki oli jo hankittu. Linesman takin ollessa kokoa 2XL piti myös Single trail jacket ottaa koossa 2XL, jotta kerrospukeutuminen toimii oikein. (vaatteiden mitoitus on tehty niin että sama koko kasvaa kerroksen mukaan joten voit aina tilata saman koon.)

Olen ehtinyt käyttämään tätä takkia vain kolme kertaa, joten arvostelu on hieman haastavaa. Tuulta pitää kunten olettaa sopii, mutta miten tämä toimii sateessa ja lämpimässä sitä ei vielä voi sanoa. Eli palaamme tarkempaa arvosteluun ensi kesänä kun takki on päässyt kunnon testiin. Tähän mennessä se on kuitenkin toiminut odotetusti.

takissa on on monia fiksuja yksityiskohtia, saa nähdä miten ne toimivat kunnon sateessa.

Alpine Windproof Gloves

Tilasin hanskat samalla kertaa kuin tilasin Supershirtin. Alpine Windproof Gloves pääsivät yllättämään sillä kuinka hyvin ne pitävät tuulen ja kylmän poissa. Olen käyttänyt näitä hanskoja aina +5 asteeen lämpötiloihin ilman ongelmia. Toki kahvalämppärit ovat silloin päällä joten myös ne auttavat paljon. Ensimmäistä kertaa hanskoja käyttäessä tuli mieleen, että miksi peukalossa ei ole kosketusnäytölle sopivaa kangasta. Nyt kun hanskoja on käyttänyt pidemmän aikaa ei sitä niin enää ole kaivannut vaan zoomaaminen jne toimii hyvin etu ja keskisormen avullakin. Kosketusnäytöt toimivat hyvin näillä hanskoilla verrattuna muihin omiin hanskoihin missä on sama ominaisuus. Ei tarvitse montaa kertaa tökkiä, että jotain tapahtuisi. Hanskat ovat erittäin mukavat kädessä ja eipä ole tullut muita käytettyä sen jälkeen kun nämä ostin.

Video:

Englannin kielinen tekstitys löytyy videosta.

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

 1. Marie

  Hello There. I found your blog the usage of msn. That is
  an extremely well written article. I’ll be sure to bookmark it
  and come back to read extra of your useful info. Thanks for the post.
  I’ll certainly comeback.

 2. Ben

  Thank you so much for taking the time to write this. I found it very informative.

Vastaa