You are currently viewing WAW 2021

WAW 2021

KTM järjesti The World adventure week tapahtuman yhteistyössä Riser appin kanssa. Homman ajatus oli yhdessä viikossa suorittaa 7 haastetta ja samalla ajaa yli 1000km. Jos osallistuja sai 2000 pistettä tai yli niin hän pääsi osallistumaan moottoripyörän arvontaan. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta https://www.ktm.com/en-int/world-adventure-week.html

Koska pääpalkinto oli moottoripyörä, niin pitihän sitä osallistua. Ikävä kyllä voitto ei osunut omalle kohdalle, mutta lohdutuspalkinnoksi KTM lupasi henkilökohtaisen lahjan kaikille osallistujille.

Jotkut haasteet olivat melko mahdottomia suorittaa Suomessa kuten esimerkiksi tiistaina olisi pitänyt ajalla 890m korkeudessa, vaan eipä täälä lakeuksilla sellaisia paikkoa löydy. Sama homma torstain 1290metrin nousun kanssa. Vaikka tässä kelpasikin, että voit ajella mäkiä ylös ja alas. Kun Muutama tehtävistä oli mahdoton suorittaa, niin sitten piti panostaa niihin mitä pystyi suorittamaan. Lauantaina oli aja 390KM yhtenä reissuna haaste, joten supermotot alle ja reissuun.

Muutama kuva pätkältä Ylikiiminki – Kiiminki – Yli-Ii – Pudasjärvi – Syöte – Puolanka – Vaala

Syötteeltä lähdin niin mietin että pitäisikö tankata, ajattelin kuitenkin että eiköhän sitä bensaa nyt puolangalle asti riitä. No keskellä ei mitään syttyi bensavalo ja navin mukaan puolangelle oli matkaa vielä 28KM, Lopulta bensa loppui ja pyörä sammui 1,5km huoltoasemalta, joten pikkuisella jumpalla päästiin perille. KTM 690 polttoainepumppu on vain melko herkkä ylikuumenemaan ja tämän reissun jälkeen huomasin että pyörä alkoi sammumaan jos polttoaine pääsi liian vähiin ja pumpulle ei riittäny viilennystä bensan muodossa.

Lopulta pääsin Vaalaan ja Riser app näytti matkaksi 394KM. Haaste siis suoritettu onnistuneesti.

Vaalassa nautittiin jäätelöt ja tankattiin pyörä vahingosta viisastuneena. Kun olin lähdössä huomasin että takaratas oli erittäin löysällä. Mukana ei tietenkään ollut sopivaa työkalua. Kävin kysymässä myös ABC huoltoasemalta olisiko heillä yhtään työkalua lainata tai edes myydä, mutta eihän sitä huoltoasemalla sellaisia. Kyselin siinä sitten ihmisiltä ketkä tulivat huoltoasemalle, että jos jollain olisi sopivaa lenkkiavainta lainata. Lopulta eräs moottoripyöräilyä harrastava henkilö löytyi, jolla oli autossa mukana työkaluja. Ratas kireälle ja kotia kohtia.

Kuten aikaisemmin mainitsin moottoripyörä meni ohi suun, mutta jonkun ajan päästä postilaatikkoon kolahti kortti ja muutama tarra. Tärkeintä kuitenkin oli päästä ajelemaan ja näkemään uusia teitä ja paikkoja.

Vastaa